24 Haziran 2012 Pazar

Auldey Peugeot 207 uzaktan kumandalı araba

Hem kendiniz hem de çocuğunuz için ucuz ve keyifli bir RC araç arıyorsanız, piyasadaki ucuz uzaktan kumandalı araçların çoğunlukla cidden "ucuz" olması, daha doğrusu "adi" olması gerçeğiyle karşılaşabilirsiniz. Bu konudaki istisnalardan biri Auldey. Bir yıl kadar önce Toyzz Shop'tan 60 TL'ye siyah renkli bir Auldey Peugeot 207 aldım. Şimdi fiyatı 70 TL'ye çıkmış sanırım. Daha ucuza da oyuncak arabalar var elbette, ama Auldey'in aracı dayanıklılık, hız, pil ömrü ve fiyat konusunda iyi bir kombinasyon sunuyor. Belli bir yaşın üzerindeki çocuklarınızın keyifle kullanabileceği bu araç iki farklı frekansta piyasaya çıktığı için sizin de bir tane alıp ona eşlik etme imkanınız bulunuyor.



Beklentilerinizi fazla yükseltmek istemem. Hatta ev içinde kullanım için çok da uygun olmadığını belirteyim, halıda gidemiyor. Ancak dışarı çıkardığınızda düz ya da düze yakın zeminlerde keyifle kullanabilirsiniz. Kumandasının çekme problemi de yok, hatta tehlikeli olabilecek kadar uzaklara gidebiliyor. Öyle ki bir aracın altında kalıp ezilmesi ya da bir çukura düşmesi olası. Kumandasının küçük yaştaki çocuklar için bir problemi var, o da antenin metal olması, yani ilk 10 dakika içine anteni kırıp "Ben hiç görmedim kim yaptı acaba" cevabını alabilirsiniz :)



Auldey'in bu kumandalı araç serisini şu anda piyasa olan diğer tüm oyuncak seviyesi araçlardan farkı iki ayrı hızda gidebilmesi. Hobby Grade RC araç sahipleri buna gülebilirler ama oyuncak seviyesi araçlarda pek fazla görülen bir şey değil ve aracı kullanırken aldığınız keyfi arttırıyor.



Aracın ayrıca arka ve ön ışıkları var, bu da akşam dışarı çıkardığınızda hoş vakit geçirmenizi sağlıyor.



Auldey'in bu aracını oldukça hırpaladım. Çamurlara düştü, sulardan geçti, betonda yuvarlandı, anteni yamuldu, ancak kısa süreli bir duraklamanın haricinde hiç problem çıkarmadı. Hobby Grade değil ama, keyifli vakit geçirebileceğiniz ucuz bir RC araç.

(Daha özellikli ama daha pahalı modellerle ilgileniyorsanız, ilerleyen haftalarda Losi'nin modelleri ile ilgili incelemeler yazmayı düşünüyorum, Model Araba Delisi'ni ziyaret etmeyi unutmayın!)

3 yorum:

  1. abi bu araba en azından amatör olarak beklentileri karşılar mı ?

    YanıtlaSil
  2. "Amatör olarak" derken ne kastettiğinize bağlı. Hoş bir oyuncak araba, piyasadaki diğer "oyuncak sınıfı" arabalara göre bence son derece keyifli, fiyatı da uygun. İlk kez bir kumandalı araba kullanacaksanız seveceğinizi düşünüyorum. Ama çok özel bir deneyim yaşamayı beklemeyin elbette. "Hobi sınıfı" araçlardan kullanırsanız buna geri dönüş yapmak istemezsiniz. Himoto'nun Centro, Mastadon gibi modelleri geldi Türkiye'ye, 200 TL'ye satılıyorlar. İki katından daha fazla fiyatı var ama alacağınız keyif emin olun 5 kat daha fazla.

    YanıtlaSil
  3. Sizi yanlış yönlendirdiysem özür dilerim. Benim aldığım Himoto Centro ilk günden bozuldu. Riskli bir model olduğu için artık tavsiye edemeyeceğim. Daha uygun fiyatlı bir RC araç da yok piyasada.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...