30 Haziran 2012 Cumartesi

Losi Micro Desert Truck incelemesi (Bölüm 2)

Team Losi Micro Desert Truck RC Car

Losi'nin Micro Desert Truck modelini ev içinde kullanım için ayırdım. Daha büyük modelleri, örneğin Mini Desert Truck ya da Mini High Roller modellerini dışarıda kullanabilirsiniz, ama micro modeller dışarısı için fazla küçük. En iyisi dışarıda yağmur olduğunda evde keyfini çıkarmak :)

Micro Desert Truck oyuncak gibi gözükebilir ancak oyuncak seviyesi RC araçlardan çok daha hızlı. Dijital oransal kontrol olanağı olduğu için kullanması da çok daha keyifli. İstediğiniz açıyla dönebiliyor, istediğiniz hızda sürebiliyorsunuz. Büyük lastikleri ve boyuna göre güçlü motoru sayesinde ev içinde engel tanımıyor. Bir yerlerden zıplatmak da son derece keyifli.

Micro Desert Truck'ın sevdiğim yönlerinden biri pil ile çalışan şarj cihazı sayesinde prize ihtiyaç duymadan şarj edilebilmesi. Yani dışarı çıkarmak isterseniz pil bitince eve dönmeniz gerekmiyor.

Ancak Micro Desert Truck'ın bazı problemleri de var. Örneğin kumandası 27 MHz ve oyuncak seviyesi araçların aksine pek de iyi çekmiyor. Bir diğer sorun da yine 27 MHz olması ile ilgili. Birden fazla aracı aynı anda kullanmak istediğinizde oyuncak seviyesi MJX model arabalarda dört kanal arasından seçim yapabiliyorsunuz. Auldey gibi diğer markalarda da ister 27 ister 40 MHz modelleri satın alabiliyorsunuz. Teoride Losi daha iyi olmalı, çünkü "kristal" değişimi yeterli. Yani araçta ve kumandada farklı bir kristal kullanarak birden fazla aracı yarıştırmanız mümkün. Ama... ama o kristalleri bulup da satın alabilirseniz!

Eğer bu aracı çocuğunuza hediye olarak almayı düşünüyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey daha var. Örneğin araç küçük parçalardan oluşuyor. Pili şarj etmek için gövdeyi açmak gerekiyor, bu da çocukların parmaklarını acıtabilecek ufak parçaları sökerek yapılıyor. Şarjı da pek uzun gitmiyor. Aslına bakarsanız bu araç pek de oyuncak değil. Zira oyuncak seviyesi araçlara göre daha hassas ve daha hızlı gidiyor. Dolayısıyla çocuğunuz bunun kıymetini bilerek oynayacak yaşa gelmediyse boşuna almayın. Zaten kumandası da parmaklarına göre büyük olabilir. Ancak... çocuk bahane ise, aslında kendinize alıyorsanız o başka!

Bu yazının birinci bölümü ve bol bol fotoğraf için: http://modelarabadelisi.blogspot.com/2012/06/losi-micro-desert-truck-incelemesi.html

(Losi Mini High Roller incelemesi yakında inşallah!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...